torstai 20. elokuuta 2009

Maksuhässäkkää

Paperisotaa käydessä huomasin jo miten erilaista erilaisten dokumenttien käsittely on Yhdysvalloissa verrattuna Suomeen. Esimerkiksi varallisuus- ja vakuutustodistuksiksi ei riittänyt pankin ja vakuutusyhtiön omat todistukset vaan piti täyttää erilliset lomakkeet, jossa ilmoitettiin samat asiat. Samaan aikaan pankki ja vakuutusyhtiö ilmoittivat, etteivät allekirjoita muita kuin omia todistuksiaan.

Noh, tämä kaikki oli vielä pientä verrattuna pankkikulttuuriin tutustuessani, mikä muodostui ensimmäiseksi isoksi vastoinkäymiseksi. Kiitos halvan dollarin, ajattelin maksaa kaikki maksut kerralla pois alta, mutta ongelmaksi muodostui kansainvälisen rahaliikenteen valmiuksien puuttuminen MTUn puolelta. Myös Nordealta täytettäväksi saamani toimeksiantolomake nostatti v-käyrää.

Ratkaisu ongelmaan löytyi MTUn tarjoamasta "three payment planista", jonka osamaksut voi maksaa luottokortilla. Itse asiassa koko potin olisi voinut maksaa alusta alkaen luottokortilla. Onneksi olin nostattanut luottorajaani ennen matkaa jos tulisi akuutti tarve ostaa esimerkiksi lentolippuja. Opiskelijoille tavallisesti myönnettävällä 500 euron luotolla olisi päässyt vain itku.

Mikäli koti-ikävä pääsee iskemään, niin lähikaupasta, mikä ei ole juuri Siwaa isompi, näkyy löytyvän Pandan lakuja, leipäjuustoa ja savulohta.

Spotify toimii täälläkin ilmeisesti ainakin 14 päivän ajan travel-ominaisuutensa puolesta, joten musiikkia voi kuunnella ainakin sen aikaa. Sen jälkeen todennäköisesti tulee päivittää premium-tiliin. Lisäksi nyt pääsee nauttimaan Hulu.comin kautta tv-sarjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti