maanantai 7. syyskuuta 2009

Toiminnan täyteinen viikko takana taas

Tällä viikolla alkoi koulu ja nyt näyttää sille että yleinen vaatimustaso on ehkä hieman alhaisempi kuin Suomessa, mutta palautettavia tehtäviä on paljon enemmän. Lisäksi lähes jokaisella kurssilla osa opiskelusta tapahtuu study groupeissa. Merkittävin ero lienee opiskelijoita/opettaja -suhdeluku - luokkakoot ovat todella paljon pienempiä kuin Suomessa. Luentojen aikataulutus on myös jotain hyvin mielenkiintoista. Lähes kaikki oppitunnit ovat vain tunnin mittaisia. Oppituntien ajankohta ei suinkaan rajoitu virkamiestunteihin vaan itsellänikin on tiistai-iltaisin luento, joka alkaa seitsemältä. Palataan aiheeseen kunhan koulu lähtee kunnolla käyntiin.

Maanantai-iltana oli kampuksen Starbucksin avajaiset / lukuvuoden avajaisjuhlat, jossa esiintyi Jessica Sonner. Keikka oli erittäin miellyttävä - hyvää kahvia, kaunis nainen, kaunis ääni, enough said.


Täällä asuntoloiden käytävät muodostavat omat yhteisönsä ja meidän käytävämme Atlantis suuntasi keskiviikkona erään toisen käytävän kanssa Canyon Fallsseille. Ihastelimme jokea/koskea ja hypimme kalliolta veteen. Tässä kohtaa on hyvä kertoa terveiset Äidille ja vakuutusyhtiölle. Valokuvat epäonnistuivat suurimmalta osin, sillä valoa ei tahtonut riittää puiden varjostaessa ja auringon laskiessa.








Torstaina oli vuorossa IPS:n järjestämä risteily Keweenaw Star -paatilla. Suuntasimme Portage Ship Canalia pohjoiseen aina Lake Superiorille asti, jossa ihastelimme auringon laskua.













Ykän kanssa totesimme risteilyn jälkeen, että tässähän on hyvää aikaa pistäytyä oluella. Menimme The Library Restaurant and Brew Pubiin ja tilasimme kahdeksalla dollarilla kymmenen paikallisen oluen maistiaistarjottimen. Vaalein oluista oli hyvin saksalaistyyppinen vehnäolut ja tummin muistutti kahvia paahdettuine aineksineen.

Perjantaina kävin testaamassa SDC:n uimahallin. Oli erittäin hämmentävää hypätä veteen ja huomata sen maistuvan suolaiselta. Selvisikin, että täällä vesi puhdistetaan ruokasoodalla eli natriumbikarbonaatilla. Kuinka ollakaan altaassa tapasin suomalaisia, joista Pasi kertoi olleensa aikoinaan täällä vaihdossa ja nykyään opettajana. Hän ehdotti, että perustaisimme jonkinlaisen Suomi-klubin kun Tech taas tuntuu vetävän suomalaisia vaihtareita.

Illalla kävimme Leen ja Chrisin kanssa katsomassa Inglourious Basterdsin, joka oli hyvä elokuva. Paikalla olleille amerikkalaisille elokuva tuntui olevan liian haastava kaikkine tekstityksineen ja pitkine kohtauksineen.


Lauantaina ajoimme Chrisin ja Leen kanssa Copper Harboriin ja tutustuimme osaan nähtävyyksistä. Menomatkalla hilpeyttä aiheutti opasteet Gay, Michiganiin, jossa on kuulemma Gay bar ja Gay beach. Copper Harboriin vievä tie oli erittäin upea ja valokuvauksellinen, joten se täytyy käydä ikuistamassa ruska-aikaan, samoin maisemat Brockway Mountainin päältä.
















Päivän päätteeksi kävimme syömässä Keweenaw Mountain Lodgen ravintolassa, joka toi mieleen jollain tapaa Twin Peaksin Greath Northern hotellin. Tilaamani Prime Rib annos oli erinomainen. Valitettavasti meillä meni sen verran myöhään, että missasimme auringon laskun ajaessamme toista reittiä takaisin Lake Superiorin rantaa.





Myöhemmin illalla Suomi-porukalla päädyimme mm. house partyihin, opettamaan amerikkalaisille suomea, maistattamaan salmiakkia sekä salmaria Oulun poikien varastoista ja lopulta löysimme itsemme taas Downtownerista, josta on muodostumassa kantapaikkamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti